«Ιστορίες που Κρύβονταν σε Προφανή Μέρη”. Μικρές ιστορίες εμπευσμένες από τα θαυμαστά φαινόμενα της καθημερινότητας. Κάθε Δευτέρα- Τρίτη – Σάββατο στις 10:00, στο SoComic.gr από την Αλέξια Οθωναίου!
ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε! νικήτρια η Natasa Cha
[:]
Το κλασικό σαλλλονικιώτικο “Τούμπα Libre”. Περιέχει ρετσίνα (κατά προτίμηση Μαλαματίνα) και coca cola!
ΛΙΚΕΡ MASTICA fresh breath
ΥΛΙΚΑ
Λικέρ μαστίχα (βασικό)
1 τσίχλα ντεντίν δυόσμος
1 τσίχλα όρμπιτ μέντα
1 τσίχλα ΕΛΜΑ (η μόνη ελληνική)
και κανά δυό μπιγκ μπάμπολ (γιατί κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε αυτές)
για ντεκόρ στο ποτήρι: τσίχλα – τσιγάρο (γιατί αυτές δεν κόβονται με τίποτα)
Το λικέρ αυτό συνιστάται σε αγχώδεις καταστάσεις και σε καταστάσεις που επιβάλλεται η δροσερή αναπνοή!!
Τσιπουρο με μελι η αλλιως ρακι-ρακομελο η αλλιως σουμα η αλλιως ποτζι η αλλιως τσικουδια για να μην εχει κανεις παραπονο ανα την Ελλαδα.
Κοκτειλ το Ελληνικον κ για αθλητες! Με ολα τα ελληνικα φρουτα α κ λιγο ουζακι!
ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
30 ml μαστίχα, 20 ml μανταρίνι, 10 ml λικέρ βανίλια, πάγο, πιπέρι.
Βάζουμε στο σέικερ πάγο, μαστίχα, μανταρίνι και βανίλια και τα χτυπάμε. Τοποθετούμε τον τριμμένο πάγο στο ποτήρι, συμπληρώνουμε με το ποτό και από πάνω βάζουμε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ!
Θεσσαλικό Κοκτειλ Agourinia
Λαιμ,λευκη ζάχαρη… τα χτυπαμε στο γουδι..προσθέτουμε μια δοση τσίπουρο με αγγουρια, πάγο, σόδα και 4-5 φετες αγγουρι!Κοκτειλ με αρωμα Ελλαδος δροσιστικό αλλα με προσοχή γιατί χτυπάει κατα κέφαλα!
Appletini Μαγνησίας, με τσίπουρο από τσιπουράδικο του Βόλου και πετιμέζι από φιρίκια Ζαγοράς Πηλίου. Διακοσμήστε με μια φέτα μήλο κι έναν Κένταυρο.
Μαστίχα Μαργαρίτα
40 ml τεκίλα λευκή
2 ml λικέρ μαστίχα
1ml χυμό lime
Χτυπάτε όλα τα υλικά σε σεικερ με πάγο και σερβίρετε σε ποτήρι με τριμμένο πάγο.
της χιου
μαστιχα χιου
τεκιλα
χυμος lime
μαρμελαδα βερυκοκο
Συνταγές δε γνωρίζω, όμως με κόκκινο κρασάκι, μέλι και κανέλα, κάνεις ένα εξαιρετικό ζεστό ποτάκι!
Γκούχου,γκούχου!Ξεκινάω:
2 μεζούρες ρετσίνα
2 μεζούρες ανθρακούχο ξινόνερο
2 ελιές φρούμπες
Θα το ονομάσω Dirty Μαλάμω(από Μαλαματίνα)
γλικερ σπιτικο φραουλο
παγακια
και στην υγεια μας
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ!!!!
κόκκινο κρασάκι, μέλι και κανέλα
κερκυρα’ι’κόν: βότκα, λάιμ, μπράντι και κουμ-κουάτ!!!
Ιον-ατο
Μαστιχα λικερ με κακαο
Παπας
Κοκα κολα
μαυρο ρουμι και χυμο λεμονι
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ
κοκκινο κρασι κανελα και φρουτα κομμενα μελι
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΡΑ
Κοκτέιλ Εξάρχεια:
Βεργίνα
Κακό Κόκκινο Κρασί (κατά προτίμηση από περίπτερο στην πλατεία, όσο πιο ξύδι τόσο πιο καλό)
Και λίγο μόνστερ
Ντεκόρ ένα στουπί.
Σερβίρετε σε μπουκάλι Άμστελ (σπάει καλύτερα)
Τα νησια του αιγαίου- κατάλληλο και για πονόδοντο:
τσίπουρο
ούζο
λεμόνι
ντεκόρ με νυχτολούλουδο ή βαμβάκι ανάλογα την χρήση.
Κερκυραική Τσιτσιμπίρα
Ρακόμελο
Τσίπουρο με γλυκάνισο σουρωτή και μπολικα παγάκια. Ουαου καλοκαιρινό κοκτέιλ
santorini Rakisunrise
ΑΘΗΝΑΪΣ
Ούζο
Χυμός Λεμόνι
Σιρόπι Ζάχαρης
Ένα πολύ δυνατό κοκτέιλ για το χειμώνα με ηλιαστό κρασί Σιάτιστας, χυμό πορτοκάλι, χυμό ρόδι και διακόσμηση με φέτα πορτοκαλιού!
Καρπούζι, βυσσινάδα, χυμός φράουλας, λίγο ούζο και πολλά παγάκια.
Κοκτειλ το Ελληνικον κ για αθλητες! Με ολα τα ελληνικα φρουτα α κ λιγο ουζακι!
Της γρίπης
Τσάι του βουνού
Μέλι
Λεμόνι
Λίγο κονιακ
ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΝΑ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ).
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά κράνα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Βάζουμε σε μια γυάλα τα κράνα με τη ζάχαρη εναλλάξ. Το τελευταίο στρώμα να είναι ζάχαρη.
2) Αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για 2 μήνες περίπου, ώσπου να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη. Ενδιάμεσα κουνάμε τη γυάλα κατά διαστήματα.
3) Προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε άλλες 15-20 μέρες στον ήλιο.
4) Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τα γούστα μας ζάχαρη ή κονιάκ.
5)Φιλτράρουμε και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Αν τα κράνα που έχετε δεν είναι αρκετά ώριμα ,θα πρέπει να περιμένετε να ωριμάσουν.
Η μητέρα μου που το φτιάχνει χρόνια αυτό το λικέρ, τα βάζει όλα μαζί απο την αρχή και τα αφήνει στον ήλιο. Αλλά και πάλι τα αφήνει 2-3 μήνες στον ήλιο.
ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ